Ναϊάδες

Ο Ξενώνας μας

Καλωσήρθατε στον ξενώνα Ναϊάδες, ένα ειδυλλιακό κατάλυμα στο ιστορικό κάστρο των Ιωαννίνων, μόλις 100 μέτρα από την ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Ο ξενώνας μας φέρει ένα υπέροχο κράμα εξαιρετικής ποιότητας υλικών με γήινες αναφορές αλλά και παραδοσιακών στοιχείων. Αποτελεί την ιδανικη αφετηρία για τις εξορμήσεις σας στον τόπο μας!

Μπορείτε να φιλοξενηθείτε σε ένα από τα 8 μοναδικά μας δωμάτια, τα οποία είναι σχεδιασμένα και πλήρως εξοπλισμένα για να σας προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής! Βασικό χαρακτηριστικό τους, ο συνδυασμός μοντέρνων, λιτών γραμμών με διακριτικές παραδοσιακές επιρροές που έρχονται σε πλήρη αρμονία με την αισθητική του κάστρου.

Στο κατάλυμα μας , σας παρέχουμε κάθε ημέρα το πιο προσεγμένο πρωινό, με βάση τα αγνά ηπειρώτικα προϊόντα, είτε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο είτε στην πετρόχτιστη αυλή μας. Στο υπόγειο μας μπορείτε να απολαύσετε επίσης το κρασί της αρεσκείας σας από την ενημερωμένη μας κάβα, και να χαλαρώσετε διαβάζοντας καποιο βιβλίο που θα επιλέξετε από την βιβλιοθήκη μας.

Η ιστορία των Ναϊάδων

* Οι Ναϊάδες, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν νύμφες τον γλυκών νερών κι ανάλογα τον τύπο αυτών, τις συναντάμε και με τα ονόματα Κρηναίες, Λιμνάδες, Ποταμίδες και Πηγαίες, τόσο στη Θεογονία του Ησιόδου όσο και στην Ιλιάδα & στην Οδύσσεια του Ομήρου.

 Σύμφωνα με τις αναφορές του Ομήρου, ήταν κόρες του Δία και συμμετείχαν στα Θεία συμβούλια στον  Όλυμπο, μιας και φαίνεται να δέχονται θείες τιμές. Κατοικούσαν σε παραποτάμιους χώρους και τους αποδίδονταν μαντικές και ιαματικές ικανότητες. Συνόδευαν μαζί με τους Σάτυρους τον Διόνυσο στις εορτές του, και ο μύθος αναφέρει πως από την ένωση τους με τους ανθρώπους, γεννιόνταν ήρωες, σοφοί ή μεγάλοι καλλιτέχνες.*